(untitled) (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
В 2009 году автор открыл всеобщий закон сочетаемости согласных и последующих гласных звуков. Закон гласит: согласные и последующие гласные звуки могут объединяться в слоги, если у них одинаковая и единая артикуляция. Это означает: твердые согласные могут объединяться в слоги только с твердыми гласными звуками, мягкие согласные – только с мягкими гласными. Иных вариантов сочетания согласных и последующих гласных звуков нет. Это научно доказывает: гласные звуки, как и согласные, во всех языках мира являются палатализованными или непалатализованными. Так автор открыл в русском и европейских языках 4 мягких гласных звука: [ä] = [я] = [ә], [ü] = [ю] = [ү] , [ö] = [ё] = [ө], [е]. Автор дауысты және дауссыз дыбыстардың ауызша колданылуы 2009 ж. жалпы заңын ашты. Бұдан түйіндеме: жуан дауыссыз дыбыстар тек жуан дауысты дыбыстармен буынға бірігеді; ал жіңішке дауыссыздар тек жіңішке дауысты дыбыстармен бірігеді. Бұл дауысты мен дауыссыз дыбыстардың бірігуі, артикуляциясы екі бірдей дыбыс берсе бірдей болады. Өзге нұсқада дауыссыз және кезектесетін дауысты дыбыстарының тіркесі өзге ешбір елдің тілінде жоқ. Бұл ғылыми дәлелденген дауысты дыбыстар, дауыссыз дыбыстар сияқты, барлық әлем тілдерінде де жуан және жіңішке болып бөлінеді. Автор еуропалық және орыс тілінде 4 жіңішке дауысты дыбыстар ашты: [ä] = [я] = [ә], [ü] = [ю] = [ү] , [ö] = [ё] = [ө], [е].