(untitled) (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Мақалада қазақ диаспорасына инновациялық технология бойынша жан-жақты тәлім- тәрбие беру және шешендік сөздерді грамматикамен байланыстыра оқытудың тиімді жолдары қарастырылған. Қазіргі таңда барлық оқу орындарында енгізіліп жатқан инновациялық технологиялар оқу, білім алу үдерісіндегі әдістемелерге озық, жаңаша тұрғыдан қарап, оны үзбей жаңғырытылуда. Осыған орай, қазақ диаспорасын дербес білім алуына, ізденімпаздыққа, шығармашылыққа тәрбиелеу мақсатында оқытушылардың инновациялық технологияны меңгеруі міндет, парыз. В статье рассматривается использование инновационных технологий в обучении слушателей казахской диаспоры казахскому языку, а именно, эффективные пути введения мудрых изречений, которые изобилуют в казахском языке. Через изучение мудрых мыслей слушатели казахской диаспоры имеют хорошую возможность познакомиться с культурой казахов, понять их менталитет и почувствовать красоту языка. Наряду с этим, мудрые мысли казахов несут огромное воспитательное значение.