(untitled) (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Қазақ халқының лиро-эпостық шығармаларын салыстыра зерттеудің теориялық мәселелері белгілі ғалымдар еңбектеріне сүйене отырып талданады. Лиро-эпостық шығармалардың бойынан халықтың қилы тарихын мәдениетін, эстетикалық ойлау ерекшеліктерін, дәстүрлерін көруге болатыны сөз етіледі. Фольклортану ғылымында эпостық және лиро-эпостық шығармалардың туыстығын, ұқсастығын байқауда үш түрлі ұқсастық типі бар екені нақты мысалдармен көрсетіледі. В статье рассматриваются типологические исследования лиро-эпических поэм казахского народа. Труды известных ученых по фольклористике берутся в основу исследования данного вопроса. В лиро-эпических произведениях казахского народа отражается быт, традиции, культура и эстетическое мышление казахского народа прошлых веков.