(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. Филология сериясы, 2015)
Бұл мақалада Құлжа қаласы таяу заман пәнний мектептерінің мектеп басқару түзімінің майданға келуі, бекемделуі және мектептің дамуының жан тамыры экономикалық келу қайнары жөніндегі көзқарастар реал пактілер арқылы зерттеледі. В данной статье на основе реальных фактов исследуется развитие и становление школ в г. Кульдже, способы управления, развитие и укрепление экономики на протяжении многих лет. Достижения этих школ являются свидетельством большой проделанной работы.