(untitled) (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
Бұл мақалада ағылшын тілінің ритмикалық тобына тән просодикалық сипаттардың сөйлеу ырғағына, фраза ішіндегі ритмикалық топтың жағдайына, ритмикалық топтың метрикалық құрылымына тәуелділігін баяндау көзделген. Сондай-ақ сөйлеу ритмі аясындағы ритмикалық топтардың просодикалық рәсімделуін қарастыру көзделеді. Бұл тұста, ең алдымен, әрбір нақты тілге тән сөйлеу тілінің ритмикалық ұйымдасуының ортақ заңдылықтары ескерілді.