(untitled) (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2015)
В статье рассматриваются культурологические аспекты полиглоссии. Анализируются позиции ученых и писателей, формулируется точка зрения автора статьи. Определяется место русского языка в творчестве казахских авторов, создающих свои произведения на неродном языке. Отмечается, что взаимосвязь казахской и русской культур в сознании билингвальных авторов оказывает позитивное влияние на развитие национального сознания и литературное творчество. Мақалада көптілдіктің мәдени аспектілері қарастырылады. Ғалымдардың және жазушылардың көзқарастары зерттеліп мақала автордың пікірі көрсетіледі. Өзге тілде жазатың қазақ авторларының шығармашылықтарындағы орыс тілінің орны анықталады. Екі тілде жазатын авторлардың ұлттық сана-сезіміне және әдеби шығармашылықтарына орыс және қазақ мәдениеттерінің өзара байланысының жағымды әсер етуі көрсетіледі.