(untitled) (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2016)
Мақалада Олжас Сүлейменов шығармашылығындағы соғыс та қырыбы туралы айтылған. О. Сүлейменов соғыс туралы Рақымжан Қошкарбаевпен, Дмитрий Снегинмен, Бауыржан Момышұлымен дос болып жүріп естіді... Ақынның осы күнге дейін қазақ әдебиетінде бүркеусіз шындыққа толы нағыз романның жоқтығына жиі өкінуі кездейсоқ емес. Олжас Сулейменов соғыс жылдардағы оқиғаларын баяндаған кезінде «соғыс бәрін тиді» формуласынан итеріледі, шендес жағ дайдағы өмір мен өлім арасында таңдаудың алдында тұрған тұлғаны түсінуге тырысады және болып жатқанын дүбірлі трагедиялық дина микадағы балладалық түрінде мазмұндайды Оның соғыс туралы өлеңдері өте сюжетті, айқын, фактография лық мәліметтерге толы болып келеді және ақын поэтикалық форма ларында айтпай кеткендерін долбарлап түсінуге болады. Мақалада Олжас Сүлейменовтің «Олардың аттары шабуыл жа лаулары секілді сыдырлайды», Курбан Бадельбаевтың құрметіне ар налған «Атаусыз биіктік» атты өлеңдердің және тағы басқалардың талдауы берілген. соғыс; соғыс жайындағы өлеңдер; жеңіс; Ұлы Отан соғысының ардагерлері; бірлік; бауырластық; отаншылдық; майдангер.