(untitled) (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2016)
Мақалада Қазақстан және Орта Азияның туристік компаниялары сапа жарнамалық өнімді ақпараттық тауар ретінде қолданып отырған «Ұлы Жібек Жолы» концепт қарастырылған. Ұлы Жібек Жолы шығыс тарихының мәдени артефакт мағынасында осы керуен жолының өтетін жерлерде орналасқан елдердің мәдениеті мен тілінде ұлы концептке айналғаны мәлім. Мақалада осы концепт атауының қолдану туралы жасалған контекстік талдаудың нәтижелері, біріншіден, концептің мазмұнын айқындауға, концепті еуразиалық мәдениаралық концепт деп бейнелеуге мүмкіндік туғызды; екіншіден, осы концептің мәдени компонентінің өзгерістері туралы айтуға жол ашты. Мақаланың авторлары осы артефактың адамзат өркениетінің дамуындағы тарихи мен мәдени орнын белгіледі, концептің мағынасы кеңейгенде жаңа мазмұнының ерекшеліктерін қарастырды, туристік компанияның нейминг барысын жүргізу кезеңінде концептің атауын немесе оның шетел тіліндегі ұқсас аналогын қолданғанда шығатын квазибаға мысалдарын келтіріп, олардың ерекшеліктерін талдады.