(untitled) (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2016)
Әдістемелік сипаттағы мақала жастық шақтағы мінез ерекшеліктерінің нәтижесінде жазылған. Бұл мақала жастық шақтағы өзіндік сана-сезімнің жаңа деңгейге көтерілуіне байланысты тұлғаның дамуы мен қалыптасуындағы өзіндік сана-сезімнің атқарар рөлін анықтауға арналған. Өзіндік сана-сезімнің құрылымы мен жеке компоненттері (өзін-өзі бағалау, «Мен» образы) қарастырылады. Жастық шақтың өзіндік сана-сезімінің дамуы кезінде оқу ісіне көптеген қолайлы алғышарттар туғызады, соның нәтижесінде біртіндеп өзіндік жетістіктері анықталады, белсенділік қалыптасады, адам өзінің бұл әлемдегі орны және қабілеттілігі мен мүмкіндіктерін түсіне бастайды. Практикалық және әдістемелік жағынан өзара байланыстың үш негізгі түрі анықталады: белсенділіктің деңгейі мен білімі, студенттің белсенділік деңгейі мен үлгерімі, оқу ісін жандандыру үдерісі мен үлгерімі.