(untitled) (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2016)
Бұл мақалада көшпенді қазақ халқының мәдениеті суреттеліп, сонымен қатар оның қазақ кино өнеріндегі алатын орны баяндалады. Бірінші бөлімде халықтың өмір сүру салты, заңдылықтары және моральді-этикалық принциптері қарастырылады. Көшпенділік барлық түркі тілдес халықтардың мәдениеті мен дінін қамтыған феноменалды біртұтас өркениетті қамтиды. Мұнда қазақ халқының бай да, уникалды рухани өмірінің энциклопедиясы ашылады, сондай-ақ көшпенділердің мәдениеті, оның ішінде салт-дәстүрі және әдет-ғұрыптары. Ал одан кейін біртіндеп кино әлемінің ішіне кіруге мүмкіндік береді. Мақалада келтірілген мысалдар қазақ халқының ділі мен мәдениеті көрсетілген, сонымен қатар фильм кейіпкерлері де суреттеледі.