(untitled) (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2016)
Медицина тілінде номинациядағы кәсіби қажеттіліктерді ұлғайта отырып түсінікті аппаратты жетілдіру жаңа терминдердің және терминологиялық жүйелердің пайда болуына әкеледі. Тілдік жүйені толықтыратын терминологиялық жүйе ішілік берілген тілдің номинанттық құралдарының және сөздердің терминологизация-сының негізінде жаңа терминдер пайда болады. Терминологиялық қызметтің салыстырмалы талдамасы осы қызмет барысында туындаған қиындықтар дара тілдердің өзгешелігінен емес, ұлттық тілдер жүйесіндегі терминдердің ерекше ережесінен екенін көрсетті. Сонымен бірге, медициналық терминдік жүйеде латын тіліндегі және грек тіліндегі терминдер негізгі орынды алады. Мақала медициналық терминологияны құруға және дамыту аспектілеріне арналады. Автор берілген ғылыми бағытты жетілдіру мен дамыту жағдай-ындағы арнайы медициналық лексиканың қалыптасу ерекшеліктерін ашып көрсетеді.