(untitled) (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2016)
Мақалада қазіргі заман талабына сай қостілділік (қазақ және орыс тілдері) және көптілділік (қазақ, орыс, ағылшын тілдері) мәселесінің маңызы, билингвизм және полингвизмнің мемлекеттік тілдің дамуына әрқандай ықпалы зерделенеді. Әлемдік жаһандану үдерісіндегі қазақ тілінің даму ахуалы көрсетіледі. Сонымен қатар мақалада қазақ тілінде сөйлеу аясының кеңеюі және қазақ тілінің мемлекеттік мәртебесінің тиісті деңгейде дамуы үшін оқытудың, тіл үйретудің дәстүрлі және инновациялық ғылыми-әдістемелік жүйесін игерудің маңыздылығы сөз етіледі. Қостілділік және көптілділік жағдайында, мәдениетаралық қатынастардың күннен-күнге ұлғайған кезеңінде қазақ тілінің даму күйі-бүгінгі таңдағы ең өзекті мәселелердің бастысы болуы тиіс. Әрбір адам өзін тіл жанашыры ретінде ұлттың ең басты белгісі болып табылатын тілдің тазалығына, табиғи болмысына, әдеби нормадан ауытқып кетпеуіне баса назар аударып отырғаны ләзім. Тілімізді сақтап қалуда ең алдымен патриоттық сезімді күшейтудің әрқандай жолдарын қолға алудың маңызы зор.