(untitled) (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2016)
Мақалада қазақ поэзиясына тоқсаныншы жылдардың басында келген қосылған талантты ақын Маралтай Райымбекұлы шығармашылығының тақырыптық- көркемдік ерекшеліктері, өзіндік шеберлігі, тың ізденістері мүмкіндігінше жан-жақты ғылыми тұрғыда таразыланады. Поэзия – сөз өнері, көркемдік шеберліктің теңдесі жоқ озық үлгісі. Оның үстіне айналадағы әлеуметтік, қоғамдық құбылыстарды бейнелеп көрсетіп, өмірді танытатын, қоғамдық ой-санамызға көркемдік-эстетикалық ой салуда сүбелі үлеске ие. Соны ескере отырып, мақаламыздың мазмұнында қазіргі қазақ поэзиясында өзіндік даму ерекшеліктерімен, тақырыптық арналарымен және ақындық ізденістермен дараланған аға буын ақындардың қатарынан орын алған Маралтай Райымбекұлы өлеңдерінің поэтикасын талдадық. Оның ішінде ақын өлеңдерінің тақырыптық ауқымының кеңдігіне назар аудара отырып, суреткердің шығармашылығындағы сан қырлы сыр-сипатын айқын танытатын бірнеше тақырыптар бөліп алынып қарастырылды. Олардың көркемдік- идеялық ерекшеліктері мен ондағы ақын тұлғасын жан-жақты ашу тұрғысында талдау жасалды.