(untitled) (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2016)
Мақалада «Шығыс қала» концептінің құрылымдық компоненттері қарастырылып, әмбебап, ұлттық-мәдени және жеке авторлық қабаттары анықталады. Автор «Шығыс қала» концептінің «қабатына» егжей-тегжейлі сипаттама береді. Зерттеу нысаны ретінде атақты жазушыларын Т.К. Зульфакировтің және Я.Х. Ильясовтің еңбектері қолданылады. Тікелей «Шығыс қала» концептін қолдану контекстін қарастыру арқылы концепт өрісінің перифериясын дәлдеп, сөздіктерде бекітілмеген мағыналық реңктерді, сонымен қатар лингвомәдени ерекшеліктерін белгілеу жүзеге асырылады. Ұсынылған мақаладағы концептуалдық талдаудың әдістемесі кез-келген көркем щығармаларының тілдерін зерделеген кезде қолдануға болатыны мәлім.