(untitled) (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2016)
Мақалада қазақ аудиториясында орыс тілін оқудың бір түрі – дәріс-әңгіме туралы қараланады. Дәріс-әңгіме жаңа теориялық материалды өткенде студенттерге түсіндіру өте қолайлы. Осындай дәріс-әңгіме өткізу қазақ бөлімінің студенттеріне орыс тілін оқыту толықтай сол жүйеге сәйкес жүргізіледі. Дәріс-әңгіме студенттердің ойлау қабілетін арттырады, сонымен қатар мұғалім студенттің оқуды терең ұғып меңгеріп алуын бақылаумен қатар оны дәлдеп түзетіп отырады. Бақылау және дәлдеп түзетіп отыру, студенттің әрбір алған жаңа ғылыми хабарламасының әрбір кезеңінің аяқталғанын білдіреді. Бұл студенттердің дәрісханада не болмаса дәрісханадан тыс жерде белсенділігін арттырады. Студенттерді осы түрмен оқыту кәсіби дағды тудырады. Бұл факторлар дәріс-әңгіме туралы айту оқу барысында жетекші тұлға ретінде қызмет атқаруына мүмкіндік береді. Әр түрлі коммуникативтік тапсырма беруде бұл оқыту әдісі өте жүйелі, себебі студенттердің белсенді қатысып, жақсы түсінуіне көмектеседі.