(untitled) (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2016)
Мақалада жоғары оқу орнында басқа тілді үйрету барысында құзырлықтың қажеттілігі туралы айтылады. Бүгінде студенттерді селқостықтан, оқу үрдісін белсенді түрде қабылдауға бағыттау туралы айтылады. Құзырлықтың ең басты мақсаты басқа тілді үйрету кезінде студенттің жеке басының жан-жақты қалыптасуын, теориялық ойлау қабілетіннің дамуын, тілге деген сүйіспеншілігін, сөйлеу мәдениетін қалыптастыру, басқа тілде күнделікті өмірде тұрмыстық, мамандыққа байланысты сөз қорларын қалыптастыру. Мақала авторы болашақ мамандықты игеру үшін біліктілікті, коммуникативтік жағын көрсетуге талпынған. Әр түрлі қатынас тәсілдеріне біліктіліктің қажеттілігі айтылған. Әр түрлі қатынас біліктіліктілігін тіл сабақтарында қалыптастыру туралы. Мамандыққа бағытталған орыс тілі маңызды да, міндетті оқу үрдісінің негізі болып саналады. Орыс тіліндегі мәтіндердің ең алдыңғы қатардағы технологиясы, мамандыққа байланысты мәлімет берудің негізі.