(untitled) (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2016)
Бұл мақалада вербальды агрессияның адамзатты қоршаған ортадағы түрлі тіршілік әрекетінің салдарынан пайда болатын классификацияларын қарастырады. Автор сөйлеу агрессиясын: адресатқа ықпал ету әдісі; зардап шектіру ықыласының пайда болуы; біреуді бағындыру; билік жүргізу әдісі, өзіндік және тілдік үстемдігі бола отырып, көп мөлшердегі міндеттерге ие. Сонымен қатар мақалада вербальды агрессияның БАҚ-тағы көп таралған түрін анықтап, сипатталады. Сөйлеу агрессиясы қарқындылық деңгейі мен пайда болу құрылысына қарай түрленеді: жақтырмау мен жамандық ойлаудан бастап жәбірлеуге дейін.