(untitled) (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2016)
Мақалада Махамбет Өтемісұлы поэзиясының поэтикасы қарастырылады. Махамбет поэзиясындағы ақынның ерлік бейнесі айқындалады. Мақалада Махамбет поэзиясындағы Исатай бейнесі талданады. Махамбеттің Исатайға арналған «Тарланым», «Мінкен ер», «Тайманның ұлы Исатай», «Исатайдың сөзі», «Қызғыш құс», «Исатай деген ағам бар» т.б. сияқты өлеңдеріне талдау жасалынады. Мақалада М.Өтемісұлының суреткерлік шеберлігі, ақынның поэтикалық тілі, өлең өрнектері сараланады. М.Өтемісұлы поэзиясындағы лирикалық кейіпкер, тақырыптық-идеялық мәселелер, авторлық ұстанымдар қарастырылады.