(untitled) (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2016)
Мақала «транспорт / көліктің» концептуалды саласында жинақталған «ақпараттық» деп аталатын пакетте білімнің қалыптастырылу, сақталу және ұсынылу әдiстерінің біріне арналған. Мақала авторлары когнитивті амалдардың орындалуын талап ететін мәтiндiк ақпаратты сөздік сұлба кестеге ауыстыру тәжiрибесi, кәсіби бағдарланған шет тілдік мәтiндi – сөздік cұлба жүйесі түрiнде түсіндірілуі керек деген шешімге әкелдi. Техникалық мәтінде кездесетін зерттеліп отырған концептілерді «фрейм-термин» немесе басқа терминологияда берілетін ұғым «фрейм-нысан» деп ұсыну – өте ыңғайлы. Ұсынылып отырған фреймдерді кәсіби бағдарланған шет тілдік мәтінді схемалық құрастыру немесе оның сөздік cұлба жүйесі деп атауға болады.