(untitled) (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2016)
Мақалада қостілділік пен көптілділіктің қазіргі әлеуметтік лингвистиканың дамушы мәселелерінің бірі екендігі қарастырылады. Мақалада адам, қоғам, тіл ортасындағы байланыстың сан қырлылығы мен мәселелер жиынтығы қамтылады. Сонымен қатар, тілдік саясат пен жоспарлау мәселелері де қарастырылып, жаңа тілдік жағдаят негізінде статустық және корпустық құрылымдарға сипаттама беріледі. Мақалада қостілділік жағдайында тілдердің өзара байланысы мен сақталу мәселелеріне көңіл бөлінеді, ұлттық тіл мен орыс тілінің қостілділік жағдайында туған тілдің қоғамдық қызметінің дамуы сипатталады.