(untitled) (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2016)
Мақалада Олжас Сүлейменовтің лирикалық сюжетінің ерекшеліктері қарастырылған, оның күрделі құрамына назар аударылған, ақынның мәтіндерінің жаңадан талдауға мүмкіндігі бар екені белгіленген. Мақала авторлары зерттеу нысаны ретінде Олжас Сүлейменовтің көзбен шолу сюжетін атаған. Олар осы көркемдік белгіні Андрей Вознесенский және басқа алпысыншы жылдардағы орыс ақындарының негізгі өзгешілігі деп санайды. Мақаланың авторлары жасаған Олжас Сүлейменовтің кескіндеме өлендеріндегі сюжетінің интерпретациясында реминисценцияларының қызметін анықтайды, Олжас Сүлейменовтің орыс сүретшісі Исаак Левитанмен жүргізген жасырын диалогын айқындайды да, қолданған экфрасис тәсілінің мағнасын ұғуға тырысады. Олардың ойынша, экфрасис кескіндеме шығарманың мағнасын және мазмұнын лирика тәсілдері арқылы көрсететіні мәлім. Олжас Сүлейменовтің «Пейзаж» атты өленінде сөз арқылы кескіндеме шығарманың сюжеті көрсетілгені дәләлденген. Сонымен қатар, мақалада Олжас Сүлейменов лирикасының көзбен шолу коды талдауға түскен, орыс сүретшісі Исаак Левитанның сүреттерімен ұқсастығы, жақындығы туралы толық айтылған.