(untitled) (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2016)
Берілген мақала сәулет кеңістік ортасының және гобелен және дизайн өнері түрлерінің өзара әрекеттестік және көркем синтезінің заманауи мәселелерін қарастыруға арналған. Автор өнердің осы түрлерінің арасындағы орын алатын және парадоксалды сипаттама беретін өзара қатынастар мен қарамақайшылықтарды, және де олардың пайда болу табиғатын талдайды. Сәулет және дизайн өнері техникалық прогресс және урбанизация үдерістерінің арқасында тез дамып келеді. Сонымен қатар, бұл өнер түрлері алғаш туындаған уақыттан бері гобеленді жарыққа шығарудың технологиялық және көркем аспектілері өзгеріске ұшырамаған. Автор мынандай тұжырымға келді: жаңа жағдайда сәулет интерьер және дизайн өнерінің түрлерімен келісімге келіп, жаңа технологиялық және өнерпаздық шешімдер іздеу жолында гобелен өнері өзгеру тиіс. Бірақ бұл жолда заманауи интерьерде абстрактты маңызын жоғалтпауы үшін гобелен ұлттық мәдени мұрасының құндылығын және авторлық көркем стилін сақтап қалуы керек.