(untitled) (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2016)
Бұл мақалада профессор, терминтанушы ұлағатты ұстаз Қ. Жұбановтың терминографияға қосқан үлесі мен 1930-1990 ж.ж. аралығында жазылған «Өсімдіктер физиологиясы» терминологиялық сөздігіне ғылыми талдау жұмысы жүргізілгендігі туралы айтылады. Алдымен Қ. Жұбановтың 10 принципі зерттеушінің талпынысына сай аударылған. Соған сәйкес қарастырылып отырған терминологиялық сөздік құрылысы мен жүйесі жағынан аталған принциптер негізінде талданған. Сол арқылы 1930-1990 жылдардағы терминологиялық сөздіктердің құрылысы мен жүйесіндегі Қ. Жұбанов салған іздің кезеңдік көрінісін сипаттаған. Нақты сөздіктің көмегімен қазақ терминографиясының саяси бейнесіне көз жеткізілген. «Өсімдіктер физиологиясы» терминологиялық сөздігіндегі терминдер толық қамтылған.