(untitled) (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2016)
Мақалада өткен ғасырдағы бұйрық тілінің құралымының мәселелері қарастырылады. Бүгінгі күнде, тіл тарихы лингвистер үшін өзекті мәселе болып табылады. Осы жұмыс ресей мемлекеттілік тарихының және жекелеген орталық мекемелері қызметтерінің алғашқы кезеңдерін тереңірек зерттеудің кезекті сатысы болып табылады. Күшті ішкі ұйымдастыру Ресей үшін ылғи аумақтық тұтастықтың және дамудың маңызды және қажетті шарты болып табылатын. Басқаруды ұйымдастырудың көпжылдық тәжірибелерін, осы арада Ресейдің дипломатиясын объективті және нақты зерттеу, Ресейдің қазіргі құрылысына көмек көрсететін теориялық және практикалық шешімдердің қалыптасуына әсер ете алатын еді. Сонымен қатар, Ресейді барлық халықаралық жағдайлармен байланыстыратын және континентте алатын жеке орнын айқындайтын саяси мәселелерін қарастырады. Біртіндеп Ресейдің ұлы державаның жаңа сапалы дәрежесіне өтуі үшін алғышарттар қалыптасып келеді.