(untitled) (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2016)
Бұл мақала халықтың, мемлекеттің ұлттық идеясының құрылымы мәселесіне арналған. Онда Н.Ә. Назарбаевтін Қазақстан республикасыпрезидентінің гуманитарлық дискурсы қарастырылады. Назарбаевтың «Әлемнiң эпицентрi» (2001 г.) деген кiтабы ерекше зерттеледі. Осымен байланысты ұлт, халық, ұлттық ой, гуманитарлық дискурс және т.б. терминдер, олардың негiзгi мағыналары қаралады. Мақаланың мақсаты – ҚР егемендi мемлекеттілігі негiзiн қазақ халқының ұлттық публицистикалық мәтiнінің материалдарында көрсету. Иллюстративтік материалдары ретінде ұлткөсемінің кітабынан үзінділері көрсетiлген, кітапта ҚР аумақтағы ядролық қарудың сынақтарын тоқтату туралы және одан бас тарту егжей-тегжейлi баяндалған (1991-1999 ж.). Зерттеу мақсатына жету үшiн бақылау әдiстер, жеке-авторлық сентенцияларын мәтiнінен жаппай iрiктеу, олардыңсипаттамасы және жүйелеу пайдаланылған. Талдаудың нәтижелерi студеттер мен магистранттар гуманитарлық дискурстi лингвостилистикалық талдау сабақтарында пайдаланыла алады.