(untitled) (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2016)
Қазіргі уақытта аударма мамандар аудармашының ой процес терін зерттеп жүр. Сол процесс зерттеу үшін аударма-ғылымдар жоғары технологиялық аппаратурасын пайдаланбай фрейм әдісін әзірледі. Бұл әдіс тұжырымдамалық тораптарын нақты үйлестіруге көмектеседі және оларды салыстырып аудармашының басындағы ой процестерін қарастыруға мүмкіндігін береді. Бұл әдіс бойынша тек ойлау процестерінің көрінісін ғана зерттеу емес, ол бойынша комму никация сәйкестігі туралы сұрақтарды қамтиды.