(untitled) (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2016)
Мақалада сөздің варианттылығы мен дәл синонимия сияқты тіл жүйесіндегі номинативтік бірліктер бәсекелестігінің негізгі көрініс тері қарастырылады. Берілген құбылыстардың жалпы және айырма шылық белгілері көрсетілген. Номинативтік бірліктер бәсекелестігі орыс тілінде пайдаланыла тын кірме сөздер арқылы дәлелденеді. Кірме сөздердің бәсекелес тік қарымқатынасқа қосылуға тартылуы оларды пайдаланудың жаңа жағдайларына бейімделуіне қажеттілігімен түсіндіріледі. Номинативтік бірліктердің бәсекелестігі тілде болған немесе болатын өзгерістер туралы көрсетеді. Ол синхрониялық және диах рониялық жоспар жағынан ғана емес, сонымен бірге панхрониялық ұстаным жағынан да қарастырылады. Бәсекелескен бірліктерді таңдау стилистикалық немесе норма тивті көзқарас