(untitled) (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2016)
Мақалада «Терек» концептінің құрылымдық компоненттері қа растырылып, әмбебап, ұлттықмәдени және жеке авторлық қабат тары анықталады. Автор «Терек» концептінің «қабатына» егжейтег жейлі сипаттама береді. Зерттеу нысаны ретінде атақты жазушы Б. Канапьяновтің еңбектері қолданылады. Тікелей «Терке» концептін қолдану контекстін қарастыру арқылы концепт өрісінің периферия сын дәлдеп, сөздіктерде бекітілмеген мағыналық реңктерді, соны мен қатар лингвомәдени ерекшеліктерін белгілеу жүзеге асырылады. Ұсынылған мақаладағы концептуалдық талдаудың әдістемесі кез келген көркем щығармаларының тілдерін зерделеген кезде қолдану