(untitled) (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2016)
Мақалада Лопе де Вегидің «Валенсиялық жесір» комедиясына талдау жасалады. Яғни, XVI–XVII ғасырдағы Испанияның жалпы жағдайы суреттелмек. Жаңа қарым-қатынас, жеке тұлға дамуы, испан қоғамындағы салт-дәстүр, сана, отбасындағы жағдайлар. Пьесса кейіпкері жаңа леп көрінісі, оның сөзі мен ісінен адамди өмірдің құлшынысы, күресі көрінеді. Мақалада басты назар Лопе де Вегидің шеберлігіне аса наза аударылады, шығармадағы әдеби атмосферасын көрсетеді.