(untitled) (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2016)
Бұл мақалада ЖОО-да жаңа сапалы білімді қалыптастырудағы инновациялық технологиялардың әдістемелік ерекшеліктері жанжақты қарастырылады. Оқыту үрдісіне инновациялық техноло¬ гияларды енгізу арқылы білімдік тұрғыдан жан-жақты қаруланған, өмірлік қажеттіліктерін жүзеге асыра алатын дербес интеллект иесін, әлеуметтік тұлғаны қалыптастырудағы инновациялық технологиялар¬ дың рөлі туралы баяндалады. Рухани жан-дүниесі бай, ақылы кемел, жазу, сөйлеу мәдениеті жоғары деңгейде дамыған субъектіні тәр¬ биелеп қалыптастыру – қара шаңырақ әл-Фараби атындағы ҚазҰУдың басты міндеті екендігі айтылады. Қазақ тілінен берілетін теориялық білімді бекітудегі иннова¬ циялық технологиялардың қызметі қарастырылады. Оқытудың түр¬ лері, оқыту технологиясының әдіс-тәсілдері, олардың инновациялық ерекшеліктері қамтылған. Соның ішінде «сатылай кешенді талдау тех¬ нологиясының» инновациялық сипаты кешенді қарастырылады. Со¬ нымен қатар «сатылай кешенді талдау технологиясы» – өзіндік әдістәсілдері бар, үйренушілерге білімді ғылыми негізде сатылай сапалы, жүйелі, кешенді меңгертетін, оларға ұлттық құндылықтарды бағалай білуге, қолдануға машықтандыратын оқыту түрі екендігі айтылады.