(untitled) (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2016)
Аталмыш мақала отарлаудан кейінгі әдебиетті ХХ ғасырдың екін¬ ші жартысы мен ХХI ғасырдың басында пайда болған феномен ретінде қарастырады. Материал Ұлыбритания әдебиетінің қазіргі жағдайына бағытталғандықтан британдық отарлаудан кейінгі әдебиет постмодер¬ низмнің дискурсы аспектінде қарастырылады. Мақалада дүниежүзілік мәдени парадигманың ауысуы, қоғамды толығымен жайлаған мигра¬ циялық үдерістер, ділдің араласуы, семиотикалық жүйелер маңызды фактор ретінде алынған. В.Найпол, К.Исигуро, Т.Мо, С.Рушди сияқты жазушы-мигранттар бөлінбес құрамдас бөлігі болып табылатын жа¬ ңа британдық әдебиет кішігірім мәдени құбылыс болды. Т. Мо және К. Исигуро және басқалары біріншіден, әдебиеттің жаңа сапасы бол¬ са, екіншіден, жазушылардың көркемдік тудырушы жаңа типі болды. Біз отарлаудан кейінгі әдебиет өзінің бірігейлігімен, шынайылығымен, сондай-ақ, шығыс пен батыс мәдениетінің араласуына қарамастан жалпы британ әдебиетінен бөлек қарастырылмайды деп есептейміз. Көркемдеуіш құралдардың, поэтикалық жүйе, көркемдік тәсілдер формасының екіге жарылуы пайда болды.