(untitled) (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2016)
Мақалада поэтикалық мәтінді зерттеудегі сұрақтар және бала тілінің мағыналық, стилистикалық ерекшелігін беретін өзгешеліктер көрсетілген. Балалар жазушысы А.А. Усачёв туындылары негізінде, балалардың өзгеше тілді қабылдауы және қоршаған өмірді тануы қа¬ растырылған. Бұл ретте, автордың жеке окказионализмдері, көбінесе жалпылама жолмен жасалатын жаңа сөздері маңызды болып санала¬ ды. А.А. Усачёвтің жаңа сөздері поэтикалық мәтінде бала тіліне ғана ықпалын тигізбейді, сонымен қатар бала тілі әлеміне шолу жасайды. Окказионализмдер баланың назарын тек ерекше формасына ғана на¬ зарын аудартпай, сол сөздің мағынасына да көңіл аудартады. Автор¬ дың жеке шығармашылығындағы сөздерді зерттеу – қазіргі лингвис¬ тиканың көкейкесті мәселесі болып табылады.