(untitled) (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2016)
Мақалада биылғы жылы Алтай археологиялық экспедициясының Шығыс Қазақстан облысындағы зерттеулері нәтижесінде 2012 жылы кездейсоқ жағдайда табылған тастағы көне түрік жазуының құпиясы ғалымдар тарапынан оқылып, алғашқы талдау қорытындылары баян далады. 8 таңба-әріптен тұратын жазу транскрипциясы: Er atïm Taγran .... š?, ал қазақшасы: Ер (батыр) атым Тағран ..... ш ?Таңба-графикалық ерекшелігі Талас ескерткіштеріне жақын. Бұл көне жәдігер Он оқ, Түргеш дәуіріне жатады,VIII-IX ғасырлармен мерзімделеді.