(untitled) (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2016)
Қазақстанның тәуелсіздік кезең әдебиетіне зерттеушілердің ыждаһатты назар аударуын талап ететін сипаттамалық көркем-эс тетикалық ізденістер тән. Жалпыға ортақ ұрпақтар байланысы мен тарихи сабақтастықты айқындау бағытталған, бірде бір халық үшін де, мемлекет үшін де оның болашағы жоқ екендігі бұл «Мәңгілік ел» идеясы аспектісінің негізгі іргетасындай. Қазақ авторларының туын дыларында Отан, өмір, бостандық, бабалар дәстүрі, отбасы, табиғат, еңбек, даңқ, шығармашылық бағдарлы қызмет атқарады, сонымен бірге құндылықтарымыздың тағылымды қайнарымен біте қайнасып жатады. Жазушы Сәнбаев Сәтімжан халықтың тұрмысы мен тарих таразысында екшеленген қазақтың көшпенділер мәдениеті тақы рыбы аспектісінде тұтас көзқарастағы бірегей талантқа ие. Страте гиялық өмірлік мақсаттары мен жалпы дүниетанымдық көзқарастары ретінде танылатын құндылық бағдарларды талдауда басымдықтар дың айқын болуына ерекше қызығушылығын көрсетті. Жазушының шығармашылығын перспективалық зерттеу таңдаулы аспектілерде рухани детерминант кешенін түсінуге мүмкіндік береді, оның кейіп керлерінің білімі, идеалдары, стереотиптері мен толғаныстары қазақ халқының құндылықтарының қайнарлары екендігін көрсетеді.