(untitled) (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2016)
Тілді өзге тіл ретінде оқытудың теориясы мен практикасының өзекті мәселесі өзге тілді үйренетін, түрлі тілдер және мәдениет иелерінің мәдениет аралық коммуникациясы туралы сұрақ болып табылады. Мақала авторлары өздерінің алдарына орыс және қазақ тілдерін үйреніп жатқан шетелдік азаматтардың сөйлеу мінез-құлқын талдау міндетін қояды. Сөйлеу мінез-құлқына талдау жасау тақырыптық тұжырымдық құрылымдағы белгілі бір тұжырымды жүйелеу және ұйымдастыру алгоритмі негізінде жүргізіледі. Сөйлеу мінез-құлқын құрудың алгоритмдер банкін құру, алго ритмдерді қолдануға үйрену екінші тілдік тұлғаны қалыптасты рудың әдістемелік тәсілдің бір түрі болып табылады.