(untitled) (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2016)
Мақалада аталған мәселені көтеру «Кәсіби-бағдарлы орыс тілі» және «Сөйлеу мәдениеті мен тілдік қарым-қатынас» секілді практикалық пәндерді қазақ топтарында оқыту мақсаттары және міндеттерімен анықталған. Студенттердің ауызша көпшілік алдында сөйлеу дағдыларын дамыту мен бекіту, хабарлама, баяндама, реферат үшін материалдарды дұрыс іріктеуге үйрету, көпшілік алдында сөйлеу мен презентация жасау ерекшеліктерімен таныстыру, мәселелік пікірталастарға қатысу, көпшілік алдында сөз сөйлеу, шешендік өнер шеберлігі мен сөйлеу мәдениетінің техникасын меңгеру қажеттілігі бойынша әдістемелік тәсілдерді жетілдіру қажет.