(untitled) (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2016)
Мақалада шет тілдер оқү үдерісінде студенттердің қабылдаған дағдыларын тексеру және бағалау процедуралары туралы сөз жүргізіледі. Шет тілі біліктілігін бағалау күнделікті сабақтың мақсатының бірі және жүйелі түрде жүргізілетін жұмыс. Шет тілін оқытуды басталғаннан студенттердің шет тілі біліктілігін бағалаудың мәнін және оның студенттердің оқу үдерісінде қандай әсер ететінін белгілеп алуымыз керек себебі бағалаудың жолдары көп және алуан түрлі. Бағалаудың мақсатына және студенттердің қабылдаған дағдыларының деңгеіне байланысты тестілер іріктелініп қолданылуы тиісті.