(untitled) (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2018)
Бұл мақалада ХХ ғасырдың атақты орыс жазушы Иван Буниннің шығармашылығындағы кейбір актуалді мәселелер қарастырылады және оның шығармашылығы әдеби-идеялық принциптерімен және өткен ғасырдағы шындық әдебиеттің дәстүрлерімен байланысты екені дәлелденеді. Мақаланың авторы реалистік дәстүрлерді Бунин әдеби мұра ретінде сақтап сол қиын және ауыспалы уақытқа орай ағаруын көрсетеді. Мақалада жазушы көп сарындарға көңіл аударғаны көрсетіледі, бірақ адамның өмірінде қылмыс пен жаза негіз боп саналады деген ойы айрықшаланады. Мақаланың авторы жазушының шығармашылығында тек қана ішкі әлемінің «шынайы» көрсетуінен болек, жасырмалы қылмыстан кейін жаза болуы нақ шындық деп дәлелденеді. Мақалада И. Бунин көп шығармаларында өзінің негізгі сарынына талпынғаны көрсетіледі, ол – қылмысқа гуманистік позициямен қарауы, бірақ жаза әділетті болуына ұсынуы анықталады.