(untitled) (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2018)
Зерттеу жұмысында ағылшын, орыс және қазақ тілдерінде «қонақжайлық» концептін сипаттайтын фразеологиялық бірліктерді талдауға әрекет жасалған. «Қонақжайлық» концепті когнитивтік лингвистика және лингвокультурология тұрғысынан зерттелген. Қарастырылған тілдердегі мысалдар «қонақжайлыққа» қарасты фразеологиялық бірліктердің барлығын және олардың «қонақжайлық» концептін жағымды жағынан сипаттайтыны көрсетілген. Сонымен қатар қарастырылған тілдердің барлығындағы фразеологиялық бірліктер «ұзақ мезгіл қонақ» болудың жағымсыз қылық екенін білдіреді