(untitled) (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2018)
Қолданыста бар отандық оқыту тәжірибесіне және жаңа мамандарды даярлаудағы білім беруге, шетелдің оқыту тәжірибесін ескере отырып, жаңа көзқарасқа қалай ие болуға болады, оны ой елегінен қайта өткізіп, Қазақстандағы жоғары оқыту орындарындағы оқыту практикасында жаңа инновациялық идеяларды пайдалану жолдарын табу: a) шетел білім беру саласының түрлі әлеуметтік және білім беру процестерінің оң және теріс жақтарын анықтау, әрі қарай ғылыми талқылау; б) шетелдік жиынтық тәжірибені пайдалана отырып оқыту үдерісін жетілдіру және Қазақстанның жоғары мектебіндегі болашақ мамандарды тәрбиелеу іс жүзінде бірдей басым бағыттардың болуына негізделуі тиіс, бұл Қазақстанның әлемдік білім беру кеңістігіне тең дәрежеде кіруіне негіз болмақ. Әлемдегі заманауи жоғары білім беру стандарттарының дамуы АҚШ тәжірибесіне қызығушылық танытып, оның болашақ кәсіби мамандарды дайындау әдістері ретінде қолданыс табуға мүмкіндік туғызды.