(untitled) (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2018)
Мақалада Олжас Сулейменов шығармашылығын гипермәтін ретінде талдағанда қолданатын гипермәтіндік технологиялардың мүмкіндігі қарастырылған. Осы мәселені зерттеу саласында мақала авторы мәдени диалог пен мәдениеттердің диалогы туралы М.М. Бахтин мен Ю.М. Лотманның концепцияларын қолданып отыр. Оның ойынша, мәдениетті қарым-қатынас жүйесінде нысан емес, субъект ретінде белгілеу керек. Гипермәтіндік технологиялар Олжас Сулейменовтің мәтіндерін әмбебап ақпарат өріс контекстінде қарастыруға мүмкіндік береді де гиперсілтеме арқылы ақынның ізашарларын көрсетеді, өткен дәуірдің ақын-жазушыларымен қалыптасқан диалогтың мазмұнын анықтайды