(untitled) (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2018)
Мақалада қазақ және орыс тілдеріндегі варианттылық мәселесі салғастырыла қарастырылған. Қазақ тіл білімін зерттеуші ғалымдар мен ресей ғалымдарының пікірлерін негізге ала отырып, тілдік бірліктер варианттылығының жалпы лингвистикалық табиғаты жайында айтылған.Вариант ұғымы вариантталудың түрлері үшін де, тілдің түрлі деңгейлері мен аспектілері үшін де әлі күнге дейін нақтыланбаған. Сондықтан да, ғалымдардың осыған байланысты пікірлері саралана келе айқындалған вариантталуға интралингвистикалық және экстралингвистикалық себептермен, әдеби тілдің әр түрлі тіл варианттармен бірге өмір сүруі, сондай-ақ, тілдің ұлттық-аумақтық түрлері жатқызған.