(untitled) (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2018)
.Мақаладашетелдіктерге арналған орыс тілі сабақтарындағыпрецеденттiк мәтіндерді зерттеу тәжірибесі қорытындылған. Бұқаралық ақпарат құралдарындағы прецеденттiк мәтіндермәдени ерекшеліктерді зерделеутәсілі ретіндеқарастырылған. Мәдениетаралық құзыреттілігін қалыптастыру құралы ретінде прецеденттік мәтіндердi зерделеу қажеттілігі дәлелденген. Қазіргі бұқаралық ақпарат құралдарындағыжиіқолдануыдын себептерi қарастырылған. Прецеденттік мәтіндер назар аудару үшiн дақолданады. Әсіресе олар жиі тақырыбтарретіндепайдаланады деп айтылған. Прецеденттік мәтіндер арқылы фактiлердi түсіндіру мүмкіндігі пайда болады. Мақалада прецеденттік мәтіндерiмен өткiзiлетiн түрлі жұмыстар көрсетiлген, мысалдар келтірілген. Прецеденттік мәтіндерiң шыққан салаларына талдау жасалған, өзгертілгентүрлері негiзiгi нұсқасымен салыстыру ретінде қарастырылған