(untitled) (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2018)
Бұл мақалада тіркесімділік ұғымы, тіркесімділіктің тілдік қатынас құралы ретінде қызмет ететіндігі сипатталады. Сөздердің бір-бірімен тіркесуі олардың лексикалық мағынасымен байланысты болуы, ал лексикалық тіркесімділік сөздердің ұғымдық және заттық тұрғыдан үйлесе алу не тіркесім құрай алу мүмкіндігі ретінде қарастырылады. Лексикалық синтагматкада семалардың көптігі және ортақ семалардың аздығы зерттеуді қажет етеді.