(untitled) (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2018)
Кейбір әзірбайжан сахналарында қойылған орыс драматургтарының спектакльдері ұлттық театр өнерінде маңызды мәнге ие болды. Автор мұрағат құжаттарына, мерзімді басылымдардағы мақалалар мен естеліктерге сүйене отырып, азербайжан театрларында қойылған классикалық және заманауи орыс драмалық шығармаларын талдай отырып, нақты дәйектер келтіреді. Сонымен бірге сахна өнерінің көрнекті әзірбайжан өкілдерінің шығармашылық даму жолына әсер еткендігін тілге тиек етеді. Автор зерттеу және талдау әдіс-тәсілдермен әртүрлі театр қойылымдарын және олардың сөзсіз табысқа жету себептерін анықтайды. Бұдан өзге, драмалық шығармаларға қатыса отырып, ұлттық театр өнерінің аяққа тұруы үшін маңызды роль атқарған әр кезеңдегі режиссерлар мен актерлердің шығармашылық дамуын бөлек қарастырған болатын. Сонымен қатар автор кейбір сәтсіз және әлсіз шыққан қойылымдардың себебін анықтаған. Осы мақалада орыс драматургиясы және олардың әрекеттестігі мен маңызы көрсетіледі.