(untitled) (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2018)
Ұсынылып отырған мақала медиевистикалық мәселелердің бірі Афанасий Никитиннің «Үш теңіздің аржағына саяхат» кітабының жанрлық ерекшелігіне арналады. Ғылымда жиһангерлік жазбаларды зерттеуді дамыта отырып, саяхат туралы және одан алған әсерді баяндауда әдеби тәжірибеде қызықты оқиғалардың жанрлық параметрін нақтылауға мүмкіндік беретін жаңа дефинициялар пайда болуда. Аталған оқиғада травелог туралы сөз болады. Жанрдың мәні мен эволюциясы орыс көпесі Афанасий Никитиннің шығыс елдеріне ұзақ уақыт саяхат жасап әлемді тану, бірегей мәдениет пен Құдайға баратын жолда өзін-өзі тану туралы жазбаша түрде қалдырған ежелгі орыс әдебиетіне қосқан үлесінен көрінеді.