(untitled) (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2018)
Мақалада интернетте жарияланған спорт жаңалықтары туралы мәтіндердің өзіндік ерекшеліктері қарастырылады. Сонымен қатар, осы саладағы веб-медиа тілінің кейбір өзіндік ерекшеліктері сараланады. Веб-мәтіндердің онлайн формасы түріндегі жаңалық интернет мәтіндердің танымалдығы жоғары компьютерлік технологиялардың қарқынды дамуының есебінен артатындығы айтылады. Авторлар осы проблемаға арналған арнайы ғылыми әдебиеттерде және лексикографиялық дереккөздерде кездесетін «мәтін» ұғымына қатысты әртүрлі көзқарастарды саралайды. Мақалада ең танымал жаңалық интернет-порталындағы спорт мәтіндерінің талдау деректері келтіріледі.