(untitled) (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2018)
Мақалада орыстілді жазушының авторлық баяндауындағы «қала» концептісімен байланысты модустік мазмұн экспликациясының ерекшеліктеріне талдау жасалады. Зерттеу материалы негізінде қазақстандық ақын, жазушы, қоғам қайраткері Б. Қанапияновтың әңгімесі мен эссесі қарастырылады. «Модустік мазмұн» ұғымына өзіндік анықтама беріледі. Модустік мазмұн экспликациясын талдау негізінде ерекше авторлық дүниетаным мен дүниеге деген көзқарас анықталады. Зерттеуде мынадай әдістер қолданылды: үздіксіз іріктеу әдісі, бақылау, талдау және синтездеу, жүйелеу, салыстырмалы-сипаттама әдісі және т.б.