(untitled) (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2018)
Мақала мәтіні көркем мәтіндегі мифологиялық сюжеттің мазмұны мен жұмыс істеуінің өзекті мәселелерімен байланысты. Автор мифологиялық сюжеттің түпнұсқалық интерпретациясын, әдеби шығармадағы повестік ерекшелігін ұсынады. Мифологиялық сюжеттің мифологиялық суреттер мен мотивтер жүйесі, оқиғалар, сондай-ақ, уақыт пен кеңістікте құрылымдалған ерекше түрде белгіленетіні анықталды. Аталған миф маркерлері көркем мәтіндегі мифтік суреттердің басты «қозғалыс бөліктері» болып табылады. Негізгі және перифериялық (қосымша) мифтақырып сызықтары ерекшеленеді. Миф-таңбалы мәтіннің анықтамасы енгізілді. Мифологиялық құрылымды құрудың принциптері, мифологиялық мәтінге сілтеме жасап, изоморфизм мазмұны зерттелді. Мақала ҚР БжҒМ ҒК AP05133019 «Заманауи Қазақстан мәдени кодтары (әдеби және медиа дискурстары бойынша)»жобасы бойынша гранттық қаржыландыру аясында орындалған.