(untitled) (Eurasian Journal of Philology Science and Education, 2018)
Мақалада Жалпы орта білім беру деңгейінің қоғамдық-гуманитарлық бағыттағы 10 сыныбына (орыс тілінде оқыталатын) арналған «Орыс тілі» пәнінен жаңартылған мазмұндағы жаңа үлгілік оқу бағдарламасының мазмұны, мақсаттары мен міндеттері қарастырылады. Қазіргі болмыс жалпы білім беру пәндерін оқытуға, оның ішінде орыс тілін оқу және тәжірибелік әрекеттерге қолдануда жаңа тәсілдерді қажет етеді, осы орайда Қазақстан мектептерінің оқушыларына арналған түбегейлі жаңа оқулықтар жасау қажеттілігі туындайды.